برنج «صدری» ایران منبع ژن‌های متحمل به شوری در مرحله زایشی است

خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)- معاون بخش ژنتیک موسسه بین‌ المللی تحقیقات برنج با اشاره به اهمیت طراحی واریته‌ های برنج مقاوم متحمل به شوری، برنج «صدری» از ارقام محلی ایران را حاوی ژن‌های مطلوب برای افزایش تحمل‌ به شوری برنج در مرحله زایشی خواند.
دکتر گلن گرگوریو که در جریان بازدید هیات علمی اعزامی از سوی مرکز اطلاعات بیوتکنولوژی ایران و …

معاون بخش ژنتیک موسسه بین‌ المللی تحقیقات برنج با اشاره به اهمیت طراحی واریته‌ های برنج مقاوم متحمل به شوری، برنج «صدری» از ارقام محلی ایران را حاوی ژن‌های مطلوب برای افزایش تحمل‌ به شوری برنج در مرحله زایشی خواند.
دکتر گلن گرگوریو که در جریان بازدید هیات علمی اعزامی از سوی مرکز اطلاعات بیوتکنولوژی ایران و انجمن ایمنی زیستی ایران از موسسه بین المللی تحقیقات برنج در مانیل فیلیپین با موضوع «طراحی واریته‌های برنج مقاوم متحمل به شوری» سخن می‌گفت، خاطر نشان کرد: با توجه به مشکل شوری که در سطح وسیعی از اراضی زراعی زیر کشت برنج به نحو فزاینده‌‌ای در حال گسترش است، تولید واریته‌‌های برنج متحمل در برابر شوری در حفظ و گسترش سطح زیر کشت این محصول استراتژیک از اهمیت خاصی برخوردار است.
وی با اشاره به طرح‌های این موسسه بین‌المللی در زمینه تولید واریته‌‌های مقاوم متحمل به شوری و آزمایش موفق واریته‌‌های تولیدی در بنگلادش و هند اظهار کرد: اگرچه در حال حاضر مساله شوری در اراضی زیر کشت برنج در ایران چندان جدی مشهود نیست ولی مطالعات ما نشان می‌دهد که این مساله همین حالا هم جدی است و موجب کاهش عملکرد برنج در ایران می‌شود و در مرحله بعدی هم با توجه به مساله تغییر اقلیم در آینده با این مشکل به نحو خیلی جدی‌تری مواجه خواهید شد. اگرچه دریای خزر از سایر دریاها شوری کمتری داشته و حتی آب آن در آبیاری قابل استفاده است، ولی همین آب که گاهی با اب آبیاری مخلوط می‌شود موجب کاهش تولید برنج در ایران شده و حرکت به سمت تولید واریته‌های مقاوم در ایران را به ضرورتی اجتناب‌ناپذیر تبدیل کرده است.
گرگوریو تصریح کرد: در صورت استفاده از واریته‌های مقاوم، میزان برنج تولیدی در هر هکتار نیم تا یک تن افزایش می‌یابد که چنین افزایشی در واحد سطح می‌تواند ایران را از وارد‌کننده برنج به صادر کننده این محصول تبدیل کند.
در ادامه این نشست دکتر قره‌یاضی که سرپرستی هیئت اعزامی را بر عهده داشت از وجود تنوع زیستی بالا در برنج‌های ایرانی و به ویژه تحمل بالا به تنش خشکی و شوری خبر داد و آمادگی خود را برای انجام همکاری‌های علمی بیشتر در این مورد اعلام کرد.
کد خبر:  91062816663
منبع: خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)
ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.