غنا: تایید آزمایش‌های مزرعه‌ای محصولات تراریخته و درخواست از رسانه‌ها برای آموزش عمومی بیوتکنولوژی/احمدی نژاد ایران را در مهندسی ژنتیک کشاورزی از غنا هم عقب‌تر برد.

ترجمه و تنظیم: نغمه عبیری-
دولت غنا انجام آزمایشات مزرعه‌ای را برای چهار محصول تراریخته به تصویب رساند. به گفته اریک اوکوره مدیر وزارت محیط‌ زیست،علم و فناوری، محصولات تراریخته‌ای همچون برنج، سیب‌زمینی شیرین، پنبه و لوبیا چشم بلبلی تا کنون برای انجام آزمایشات مزرعه‌ای …

دولت غنا انجام آزمایشات مزرعه‌ای را برای چهار محصول تراریخته به تصویب رساند. به گفته اریک اوکوره مدیر وزارت محیط‌ زیست،علم و فناوری، محصولات تراریخته‌ای همچون برنج، سیب‌زمینی شیرین، پنبه و لوبیا چشم بلبلی تا کنون برای انجام آزمایشات مزرعه‌ای مجوز دریافت کرده‌اند. در 31 دسامبر، لایحه ایمنی زیستی غنا (قانونی که غنا به وسیله آن قادر خواهد بود از بیوتکنولوژی در تولید محصولات غذایی شامل موجودات تراریخته استفاده کند)، پس از آنکه به مدت چهار سال در مجلس قانونگذاری بود از سوی رئیس جمهور این کشور ابلاغ شد.

مقاله اصلی را می‌توانید از سایت زیر مشاهد کنید.

http://www.ghanabusinessnews.com/2013/07/17/ghana-approves-first-crops-to-undergo-gmo-confined-field-trials/

همچنین در خبری دیگر ریچارد اکرومه، رئیس دانشکده کشاورزی دانشگاه علم و صنعت (KNUST) در کوماسی غنا، از رسانه‌ها درخواست کرد که به کاهش برخی احساسات منفی در مورد بیوتکنولوژی مدرن کمک کنند. در سمیناری با عنوان " آینده برای کشاورزی چه چیزی رقم خواهد زد" که برای روزنامه‌نگاران منتخب در کوماسی برگزار شده بود، اکرومه در مقاله‌ای که ارائه می‌داد با تاکید بر بیوتکنولوژی مدرن بیان کرد که بیوتکنولوژی یک فرایند علمی ایمن با مزایای بسیار زیاد برای بهبود بازدهی کشاورزی و کاهش استفاده از مواد شیمیایی در محصولات است. مواد شیمیایی خطرات بسیاری را هم برای کشاورزان و هم مصرف‌کنندگان به دنبال دارد.

برای اطلاعات بیشتر در این زمینه از وبسایت دولتی غنا دیدن فرمایید.

http://www.ghana.gov.gh/index.php/2012-02-08-08-32-47/general-news/1772-media-urged-to-educate-public-on-biotechnology

این دو خبر در حالی در فضای مجازی منتشر می‌شوند که آخرین روزهای عمر دولت دهم نیز سپری می‌شود. مدیران ناشایست و ناکارآمد در طی این هشت سال باعث عقب افتادن ایران در زمینه مهندسی ژنتیک کشاورزی از کشورهایی همچون غنا شدند. همین چند روز پیش بود که آقای احمدی نژاد با افتخار از کسب رتبه علمی چهاردهم ایران می‌گفت !!! رتبه‌ای که تنها بر اساس تعداد مقالات نمایه شده در ISI بدست آمده و دهها شاخص دیگر به ویژه تولید ملی و تولید ثروت به طور کل نادیده گرفته شده است و موجب شده است تا مردم در سالی که رهبری معظم انقلاب آنرا سال تولید ملی و حمایت از کار و سرمایه ایرانی نامگذاری کردند به جای استفاده از دسترنج پژوهشگران، دانشمندان و کشاورزان مملکت خود از محصولات تراریخته وارداتی مصرف کنند. شاید برای خوانندگان این پایگاه (مرکز اطلاعات بیوتکنولوژی ایران) گفتن اینکه سطح زیر کشت محصولات تراریخته در جهان در سال 2012 میلادی بالغ بر 170 میلیون هکتار بوده است تکراری باشد ولی این جمله حرف‌های بسیاری در خود دارد. هندوستان تنها با استفاده از پنبه تراریخته اقتصاد و وضع معیشتی کشاورزان خود را بهبود بخشید. چرا کشاورزان ایرانی باید در رنج و عذاب باشند؟ چرا وقتی قانونی شفاف (قانون ملی ایمنی زیستی) برای بررسی محصولات تراریخته در کشور وجود دارد آقایان طی این مدت به بهانه نداشتن آیین‌نامه اجرایی این قانون (که خودشان باید آن را تهیه می‌کردند) از اجرای آن سرباز زده‌اند. اگر قانونی به تصویب رسیده چرا باید افرادی با غرض‌ورزی و بدون هیچ بینشی از مسائل در کمتر از 25 روز به پایان عمر دولت به ابلاغ آیین‌نامه‌ای بپردازند که مغایر قانون و در تعارض با خواست پژوهشگران و تولیدکنندگان است؟ تمام مشکلات اقتصادی مردم یک طرف، اینکه در طی این هشت سال مدیران میانی با قدرت تمام به نخبه‌کشی و مقابله با پژوهشگران پرداختند را کجای دلمان قرار دهیم؟

ترجمه و تنظیم: نغمه عبیری

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.