تاسیس رشته تجاریسازی زیستفناوری
رییس دانشگاه تربیت مدرس از امضای تفاهم نامهای با دانشگاهی در دانمارک برای تاسیس یک بین رشتهای جدید خبرداد و گفت: این تفاهمنامه برای تاسیس بین رشتهای تجاری سازی زیست فناوری امضا شده است.
به گزارش مرکز اطلاعات بیوتکنولوژی، دکتر احمدی رییس دانشگاه تربیت مدرس با اشاره به برنامههای این دانشگاه در حوزه بینالملل اظهار کرد: در این راستا تفاهم نامهای با دانشگاهی در دانمارک برای تاسیس یک رشته بین رشتهای جدیدی برای تجاری سازی زیست فناوری امضا کردهایم که این تفاهمنامه هم اکنون به مرحله قرارداد اجرایی رسیده است.
وی کهدر گفت و گو با خبرنگار ایسنا سخن میگفت، با اشاره به اینکه دانشگاه تربیت مدرس در سال تحصیلی جاری تعداد محدودی دانشجو از طریق کنکور سراسری در رشته بین رشتهای جدید باعنوان “زیست فناوری و بیوتکنولوژی” پذیرش میکند گفت: رشته “زیست فناوری و بیوتکنولوژی” در دو دهه اخیر رونق زیادی پیدا کرده و وقت آن رسیده که دانشگاه تربیت مدرس حمایتهای خود را درجریان تولید و خلق ثروت و تجاری سازی نتایج تحقیقات دانشجویان با استعدادی که وارد این رشتهها میشوند، انجام دهد.
احمدی با تاکید بر اینکه باید در برگزاری دوره های مشترک از تجربههای بین المللی به صورت برگزاری دورههای مشترک بهره بگیریم، گفت: 15 نفر از ورودی های کارشناسی ارشد در حدود 5 رشته بعد از گذراندن سه ترم وارد این دورهها میشوند و بخشی از دوره را که ویژه تجاری سازی است در دانمارک به صورت کلاس و پژوهش طی میکنند و بخشی را نیز در ایران میگذرانند و در نهایت این دورهها منجر به اعطای مدرک دوگانهای می شود که به دانشجویان کمک میکند در حوزه زیست فناوری، پژوهش های خود را به مرحل تجاری سازی برسانند.
راه اندازی دورههای ویژه زبان فارسی برای دانشجویان خارجی
رییس دانشگاه تربیت مدرس همچنین از راه اندازی دوره جدیدی برای آموزش زبان فارسی به دانشجویان خارجی در دانشگاه تربیت مدرس خبرداد و گفت: برای این که دانشجویان خارجی بتوانند رشته های خود را در دانشگاه تربیت مدرس به زبان انگلیسی بخوانند و همچنین پایان نامه خود را به زبان انگلیسی و فارسی در دو نسخه تهیه کنند، دوره فشردهای را راه اندازی کردهایم که به دانشجو این امکان را میدهد که در فرصت سه ترم شرایط کارشناسی ارشد را مطابق آیین نامه احراز کند.
وی با اشاره به اینکه راه اندازی این دوره ها موجب پایین آوردن هزینهها و همچنین صرفه جویی در زمان برای این دانشجویان خواهد شد، افزود: از این طریق معضلی که آموزش تخصصی زبان فارسی برای کارشناسی ارشد در مقابل دانشجویان خارجی داشت را حل کردیم تا زبان فارسی را به اندازه آشنایی با فرهنگ و زندگی ایرانی یاد بگیرند ولی رشته خود را به زبان انگلیسی بیاموزند.
دکتر احمدی با اشاره به اینکه 4 رشته بین رشته ای در چند ماه اخیر در برنامه درسی دانشگاه تربیت مدرس قرار گرفته است تاکید کرد: عزم جدی داریم که رشته های قدیمی که بازار کار آن ها اشباع شده است را هدایت کنیم به سمت رشته های جدیدی که مساله گرا باشند و مشکل جامعه داخلی و جامعه جهانی را حل کنند و این رشته های جدید اکثرا بین رشتهای هستند.
رییس دانشگاه تربیت مدرس با بیان اینکه باید رشته های دانشگاهی پالایش شوند و دروسی که مفید به حال جامعه هستند آموزش داده شوند افزود: فارغ التحصیلان در بازار کار آینده باید بتوانند موجب ارتقاء جامعه شوند. البته باید کارفرمایان نیز قدر این رشته ها را بدانند و فارغ التحصیلان در این رشته ها را به رسمیت بشناسند.
وی در ادامه با اشاره به معضل صندلی های خالی در دانشگاه ها ادامه داد: در حال حاضر رشتههای کهنه و قدیمی بعضا اشباع شدهاند و حتی صندلیهای آنان خالی مانده است بنابراین ضرورت دارد در دانشگاه ها آمایش رشتهها انجام شود و منابع علمی در جهات جدید و مساله گرا سامان داده شوند که البته این فرایند سخت و طولانی است.