معصومه ابتکار، فصل مشترک دولت‎های دهم و یازدهم

دکتر نیراعظم خوش‎خلق‎سیما، متخصص ایمنی زیستی- محصولات تراریخته به دلیل عدم مصرف سموم شیمیایی، تولید بیشتر به ازای واحد آب مصرفی و سایر نهاده‎ها مانند "زمان" و "زمین" مورد توجه طرفداران محیط زیست و غذای سالم قرار گرفته است. در حال حاضر بیش از 181 میلیون هکتار از اراضی جهان به کشت محصولات تراریخته اختصاص دارد. ایران ...

مطالعه دانه‎های روغنی برای استفاده از آن‎ها به عنوان سوخت زیستی

ترجمه و تنظیم: زهرا حاجت‎پور- یک زیست‎شیمی‎دان در حال مطالعه گیاه كاملينا (ليش يا منداب شتري) با نام علمي Camelina sativa، به عنوان یک گياه روغنی غیرخوراکی است تا ببیند چگونه می‎توان از آن به عنوان یک سوخت زیستی یا حتی صنعتی و در کاربرد‎های مربوط به صنایع غذایی استفاده کرد. یک استاد دانشگاه ایالتی کانزاس در رشته…

تجاری‎سازی بادمجان تراریخته

ترجمه و تنظیم: زهرا حاجت‎پور- سال‎ها پس از آنکه دولت هند مدت نامحدودی را برای تجاری‎سازی بادمجان تراریخته مقاوم به كرم ميوه‎خوار بادمجان تعیین کرد، یکی از دانشمندان برجسته دفتر ملی منابع ژنتیکی گیاهی در دهلی نو، موردی قوی را برای اخذ مجوز تجاری‎سازی آن مطرح می‎کند. دکتر گوریندرجیت رانداوا ضمن ...

تولید برنج تراریخته با عملکرد بیشتر و انتشار گاز‎های گلخانه‎ای کمتر

ترجمه و تنظیم: زهرا حاجت‎پور- پژوهشگر دانشگاه علوم کشاورزی سوئد، چوانکسین سان به همراه گروهی از پژوهشگران سایر مؤسسات برنجی تولید کرده‌اند که نسبت به سایر ارقام عملکرد بیشتری دارد و به مقدار کمتری گازهای گلخانه‎ای تولید می‎کند. نتایج این پژوهش در مجله نیچر به چاپ رسیده است. در این رقم جدید برنج، ژنی از گیاه جو به برنج…