آرشیو ماهانه

اسفند 1394

محصولات تراریخته؛ محصولات پاک

مرکز اطلاعات بیوتکنولوژی ایران به نقل از روابط عمومی دانشگاه شهید باهنر- سمینار محصولات تراریخته به همت پژوهشکده باغبانی دانشگاه شهید باهنر و با همکاری انجمن علمی مهندسی باغبانی، چهارشنبه 5 اسفندماه 94، در محل تالار صبا برگزار شد. دکتر قاسم محمدی‎نژاد، عضو هیئت علمی و رئیس پژوهشکده باغبانی دانشگاه در رابطه با هدف…

مصرف سالانه 27 هزار تن سموم کشاورزی در ایران

مرکز اطلاعات بیوتکنولوژی ایران به نقل از وب‎دا- مسعود توحید فر خاطر نشان کرد: کاهش محصولات کشاورزی در جهان توسط آفات، به طور میانگین 14 تا 25 درصد برآورد شده است که متاسفانه استفاده از سموم کشاورزی به عنوان رایج ترین راه جلوگیری از این خسارت شناخته می شود. این دانشیار دانشگاه پیرامون کاهش مصرف سموم کشاورزی و سرطان با…

حمایت وزارت علوم از اقتصاد زیستی و شرکت‎های دانش‎بنیان

تهیه و تنظیم: زهرا حاجت‎پور- نخستین اجلاس ملی اقتصاد زیستی و زیست‎بازار ایران 27 و 28 بهمن در محل پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیک و زیست‎فناوری برگزار شد. در این اجلاس دکتر فرهادی، وزیر علوم، تحقیقات و فناوری از اقتصاد زیستی به عنوان پدیده‎ای نوظهور یاد کرد و گفت: حفاظت از زیست‎بوم، پایداری در اقتصاد، ارتقای فرصت‎های شغلی،…

کاهش 550 هزار تن مصرف سموم,با تولید محصولات تراریخته

مرکز اطلاعات بیوتکنولوژی ایران به نقل از وب‎دا- عضو هیات مدیره انجمن بیوتکنولوژی ایران در همایش مهندسی ژنتیک گفت: فقر غذایی در جهان بیداد می کند و طبق اعلام سازمان جهانی غذا ۸۰۰ میلیون نفر در سراسر دنیا از گرسنگی رنج می برند و در این شرایط با ۲۰ درصد افزایش تولید غذا، فقط می‎توان نرخ گرسنگان جهان را ثابت نگه داشت. سید…

تولید گوجه فرنگی تراریخته مقاوم به شوری در کشور

مرکز اطلاعات بیوتکنولوژی ایران به نقل از ایسنا- محققان پژوهشکده کشاورزی دانشگاه تبریز موفق به انتقال ژن «تحمل به شوری» به گیاه گوجه فرنگی شدند. صنم شعرباف کلاقیچی، دانش آموخته کارشناسی ارشد دانشگاه تبریز با راهنمایی ابراهیم دورانی‏‎‎‏ علیایی و مشاوره مصطفی ولی‌زاده موفق به انتقال ژن پیروفسفاتاز واکوئلی آرابیدوپسیس به…

کشت تراریخته‌ها به افزایش تنوع زیستی و کاهش مصرف سموم منجر می شود

مرکز اطلاعات بیوتکنولوژی ایران به نقل از ایسنا- رییس پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی گفت: محصولات تراریخته مقاوم به آفات باعث کاهش نیاز کشور به کاربرد سموم آفت‌کشی می‌شود که در بیشتر موارد بقایای آن‎ها در زمینه‌های کشاورزی و ورودشان به آب‌های زیرزمینی و رودخانه‌ها موجبات آلودگی زیستی محیطی را فراهم می‌کند. دکتر نیر اعظم…

محصولات تراریخته چگونه تولید می شوند؟

مرکز اطلاعات بیوتکنولوژی ایران به نقل از ایسنا- خودکفایی در تولیدات کشاورزی، امنیت غذایی، سلامت و ایمنی انسان و جلوگیری از تخریب محیط زیست از جمله مزایای محصولات تراریخته است. دکتر مطهره محسن پور، سرپرست بخش مهندسی ژنتیک و ایمنی زیستی پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی طی مقاله‎ای که در همایش ملی «مهندسی ژنتیک در خدمت تولید…

گیاهان تراریخته تاثیری بر بیان ژن‌های انسان ندارند

مرکز اطلاعات بیوتکنولوژی ایران به نقل از ایسنا- محققان دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد با بررسی جذب مولکول‌های miRNA غذاهای گیاهی در روده انسان نشان دادند این مولکول‌ها قابلیت جذب توسط سیستم حیوانی را نخواهند داشت و لذا بر خلاف برخی ادعاها اثر سوء miRNA گیاهان تراریخته بر بیان ژن‌های انسان منتفی خواهد بود. به گزارش…

محروم کردن کشاورزان از تکنولوژی‌های نوین عامل مهمی در بروز آسیب‌های زیست محیطی است

مرکز اطلاعات بیوتکنولوزی ایران به نقل از قدس آنلاین- عیسی کلانتری در همایش ملی مهندسی ژنتیک در خدمت تولید غذای سالم و توسعه پایدار"، برداشت‌های سیاسی از علوم و تحقیقات را ‌از جمله آفت‌های پیشرفت علمی کشور دانست و اظهارداشت: ارتقای توسعه پایدار از جمله مهمترین راهکارهای تأمین امنیت غذایی در کشور است. وي افزود: البته…

برخورد سیاسی با مسائل علمی کاری اشتباه در جامعه است

مرکز اطلاعات بیوتکنولوژی ایران به نقل از دانشجو- سید محمد میرمحمدی، استاندار یزد در همایش ملی «مهندسی ژنتیک در خدمت تولید غذای سالم و توسعه پایدار» که با حضور مسئولان کشوری و استانی در حوزه سلامت و تغذیه در سالن همایش‎های باقرالعلوم دانشگاه علوم پزشکی یزد برگزار شد، گفت: ما امروز باید نگاه به آینده و حال ...