آرشیو ماهانه

اسفند 1394

امنیت غذایی، نیازمند کاهش فاصله علم تا عمل است

مرکز اطلاعات بیوتکنولوژی ایران به نقل از خبرگزاری دانشجو- میرجلیلی، رئیس دانشگاه علوم پزشکی یزد امروز در همایش ملی ملی «مهندسی ژنتیک در خدمت تولید غذای سالم و توسعه پایدار» در سالن همایش‎های باقرالعلوم دانشگاه علوم پزشکی یزد گفت: دانشگاه علوم پزشکی یزد اولین دانشگاه علوم پزشکی کشور بعد از انقلاب است که پس از گذشت بیش…

مهندسی ژنتیک؛ ضرورتی اجتناب ناپذیر

مرکز اطلاعات بیوتکنولوژی ایران به نقل از سینا پرس- شاید گمان می‌کنید مهندسی ژنتیک علمیست نوظهور که در سال‌های اخیر به جهان معرفی شده است، در حالی که این دانش قدمتی بس دیرینه دارد. کشاورزان اولیه به منظور تولید گیاهانی با ویژگی‎های مطلوب‎تر، اصولی را به کار بستند که پایه و اساس مهندسی ژنتیک مدرن را بنا نهاد. امروزه با…

اتفاق‌نظر متخصصان زیست فناوری و سلامت غذا در ضرورت تولید داخلی محصولات تراریخته

مرکز اطلاعات بیوتکنولوژی ایران به نقل از صدای صنعت- متخصصان زیست فناوری و سلامت غذا در قطعنامه پایانی «همایش ملی مهندسی ژنتیک در خدمت تولید غذای سالم و توسعه پایدار» از وزارت جهاد کشاورزی درخواست کردند با تسریع مراحل بررسی و ارزیابی و صدور مجوز محصولات تراریخته، مسیر فزاینده واردات محصولات تراریخته را به سمت تولید ملی…

استفاده از محصولات تراریخته در آینده

تهیه و تنظیم: لیلا سرمدی- مدیر کل آزمایشگاه‌های مرجع کنترل غذا و دارو در خبري عنوان كرد: "در کشور ما موضوع محصولات تراریخته به صورت جدی پیگیری شده و قانون ایمنی‌زیستی مصوب شده است. امیدواریم كه ما هم در آینده نزدیک از این علمی که در دنیا به صورت گسترده استفاده می‌شود، بهره‌مند شویم." به گزارش پایگاه خبری سازمان غذا و…

بررسی مدل E در کتاب مرجع ایمنی‌زیستی سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد

تهيه و تنظيم: ليلا سرمدي- کتاب مرجع ایمنی‌زیستی سازمان خواربار و کشاورزي وابسته به سازمان ملل متحد با ارائه پنج مدل به‌منظور پاسخگویی به ابهامات کاربرد بیوتکنولوژی در کشاورزی با رویکرد ملاحظات تولید محصولات تراریخته با همکاری سیاست‌گذاران و اعضای کمیته‌های ملی ایمنی‌زیستی توسط این سازمان منتشر شده است. کتاب مرجع…

مصرف محصولات تراریخته با تایید سازمان بهداشت جهانی

تهيه و تنظيم: ليلا سرمدی- مدیر کل فرآورده‌های غذایی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی سازمان غذا و دارو گفت: "فرآورده‌های غذایی تراریخته با تایید سازمان بهداشت جهانی مجاز به مصرف شناخته می‌شوند." به نقل از پایگاه خبری سازمان غذا و دارو مورخ 2/6/94، هدایت حسینی عنوان كرد: "اهتمام ویژه‌ای نسبت به ایمنی‌زیستی در حوزه ایمنی…

از بین بردن مسمومیت غذایی با استفاده از گیاهان تراریخته

تهيه و تنظيم: ليلا سرمدي- حاصل جديدترين پژوهش‌ انجام‌شده روي محصولات تراريخته در كشور آلمان نشان داد كه گياهان تراريخته براي رفع مسموميت‌هاي غذايي مفيد و موثر هستند. اين پژوهش توسط يك گروه از پژوهشگران شركت‌هاي علوم زيستي و مهندسي ژنتيك در آلمان انجام شده است. دستاورد اين پژوهش، كشف استراتژي جديد براي مبارزه با مسموميت…