آرشیو ماهانه

خرداد 1396

فناوری مهندسی ژنتیک موثر در دستیابی به امنیت غذایی

مدیر قطب علمی تنش‌های محیطی درغلات با تاکید بر ضرورت توجه به تولید داخلی و امنیت غذایی افزود: برای تولید محصولات مقاوم به تنش‌ها با بهره وری بالا، روش‌های اصلاح کلاسیک علی رغم موثر بودن به تنهایی پاسخگو نیستند، از این رو نیازمند استفاده از بیوتکنولوژی و مهندسی ژنتیک می باشیم.

واردات و وابستگی محصولات تراریخته آری، تولید و توانمندی ممنوع!

به گزارش مرکز اطلاعات بیوتکنولوژی ایران به نقل از فرصت امروز، روز گذشته، سه شنبه 23 خردادماه، نشستی با عنوان« آخرین وضعیت جهانی محصولات تراریخته» برگزار شد و دانشمندان و صاحب نظران در این بخش به بررسی دلایل اجرا نشدن قانون ایمنی زیستی پس از گذشت نزدیک به یک دهه از ابلاغ آن، پرداختند.

اختراعات جهانی در حوزه زیست‌فناوری رصد می‌شود

دبیر ستاد توسعه زیست‌فناوری معاونت علمی‌وفناوری ریاست‌جمهوری گفت: با توجـه بـه اهمیـت اختراعات، رصد و پایش میزان اختراعات و بررسی روند تغییرات در آنها در ستاد توسعه زیست‌فناوری صورت می‌گیرد.

طرح تقسیم کار ملی زیست‌فناوری اجرایی می‌شود

مدیرگروه پژوهش، زیرساخت و توسعه فناوری ستاد توسعه زیست‌فناوری گفت: طرح تقسیم کار ملی زیست‌فناوری در ستاد نهایی شده و در حال پیگیری است تا با کمک سازمان برنامه و بودجه اجرایی شود. به گزارش مرکز اطلاعات بیوتکنولوژی به نقل از ایسنا، بهزاد قره‌یاضی، مدیر گروه پژوهش، زیرساخت و توسعه فناوری ستاد توسعه زیست فناوری معاونت…

محصولات تراریخته در انتظار اجرای قانون ملی ایمنی زیستی

معاون محترم محیط زیست طبیعی سازمان حفاظت محیط زیست، در نشستی خبری در هفته محیط زیست ضمن ارائه گزارش فعالیت‌های خود با اشاره به ماده 31 قانون برنامه ششم توسعه مدعی شده است این قانون تولید و مصرف محصولات تراریخته را ممنوع اعلام کرده است!

موفقیت پژوهشگران کشور در استخراج 2 دارو از پلاسمای خون

پژوهشگران فعال در یک شرکت شتاب دهنده زیست فناوری پزشکی در کشورمان موفق به استخراج دو داروی ایمونوگلوبولین وریدی (IVIG) و همچنین سرم آلبومین انسانی از پلاسمای خون شدند. به گزارش مرکز اطلاعات بیوتکنولوژی ایران به نقل از ایرنا تامین سرمایه و تجهیزات مربوط به امور تحقیق و پژوهش همواره یکی از معضلات نوآوران و صاحبان ایده…

لزوم تهیه غذا برای جمعیت رو به افزایش

دكتر الهام باقری‌راد* - مطالعات صورت‌گرفته نشان می‌دهد که محصولات تراریخته نه‌‌تنها تنوع زیستی را کاهش نداده است، بلکه به‌عنوان یک ابزار قدرتمند به افزایش عملکرد و بهره‌وری و حفظ زیستگاه‌های طبیعی، بوم‌نظام‌های زراعی و تنوع زیستی کمک می‌کند و موجب رسیدن به کشاورزی پایدار و امنیت غذایی مي‌شود. گزارش‌ها حاکی از آن است که…