آرشیو ماهانه

مرداد 1396

کشت پنبه تراریخته، بهترین و مناسب‌ترین راه‌حل مشکلات فعلی پنبه کشور

در سال‌های اخیر موضوع محصولات تراریخته به بحث داغ مجامع علمی زیست‌فناوری کشور تبدیل شده است و موضوع پنبه تراریخته نیز با توجه به اهمیت استراتژیک آن مورد توجه ویژه پژوهشگران عرصه زیست‌فناوری است. زمانی کشورمان از تولیدکنندگان عمده پنبه بود و این صنعت در منطقه سیستان و بلوچستان رونق زیادی داشت و کارخانه‌‌های نساجی در این…

دنیا به ما خواهد خندید!

"هر ملتی که دستش از علم تهی باشد، باید خودش را آماده کند که دیگران بر او فرمانروایی کنند." و این سخن مقام معظم رهبری همچون بیانات ارزشمند دیگرشان، چه زیبا بر اهمیت دستیابی به علم و فناوری‌های روز دنیا تاکید دارد. سخنان ارزشمند این مقام عالی‌قدر است که در میان جنجال رسانه‌ای بنگاه‌های خبری علیه علم و فناوری در کشور مشوق…

تولید ملی محصولات تراریخته گامی به سوی سلامت و کیفیت غذایی بیشتر

بشر از ابتدای پیدایش کشاورزی همواره در صدد تولید غذای با کیفیت و کمیت بالاتر بوده و با افزایش دانش خود سعی در افزایش بیشتر این دو مولفه در تولید محصولات غذایی و کشاورزی داشته است. او از زمانی‌که بذرهای درشت‌تر یا با طعم بهتر را انتخاب و در کشت سال بعد استفاده می‌کرد، سعی داشت تا از تغییرات ژنتیکی موجود در طبیعت در جهت…

حمایت متخصصین پدافند غیرعامل از دستاوردهای مهندسی ژنتیک گیاهی

دوره آموزشی آشنایی با پدافند غیرعامل در حوزه زیستی سی ام مرداد ماه با همکاری پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی و دانشگاه جامع امام حسین (ع) برگزار شد. برادر پاسدار علیرضا امیراحمدی، مدیر دوره های توانمدساز (عرضی) دانشکده پدافند غیر عامل دانشگاه جامع امام حسین (ع)، در حاشیه این دوره بیان کرد بیوتکنولوژی در سه دهه گذشته جزء…

محصولات تراریخته همسو با توسعه پایدار

افزایش رشد جمعیت، تغییرات اقلیم و تخریب زیستگاه ها از عواملی که باعث انقراض گونه ها شده است. انقراض گونه ها باعث کاهش تنوع زیستی شده و در نتیجه باعث از بین رفتن محیط زیست می شود. محیط زیست به ­عنوان یکی از مولفه­ های توسعه پایدار محسوب می­شود. امروزه علیرغم تلاش­های زیادی که برای جلوگیری از انقراض گونه­ ها با استفاده…

جای خالی اقتصاد مقاومتی در محصولات تراریخته

به گزارش تندرست نیوز، برخی از مخالفان تولید محصولات تراریخته بر این باورند که با کشت محصولات، استفاده از علف کش افزایش و تنوع گیاهی کاهش می‌یابد و به جوامع گیاهی و اکوسیستم‌ها آسیب می‌رسد. به گفته سید محسن نساج حسینی معاون پژوهشی جهاددانشگاهی گیلان، هیچ مستندی بابت این فرضیه ها وجود ندارد، کشت محصول تراریخته با تنوع…

لزوم آمادگی پژوهشگران کشاورزی در برابر تهدیدات جنگ نرم

به گزارش مرکز اطلاعات بیوتکنولوژی ایران صبح امروز کارگاه آموزشی پدافند غیرعامل با حضور سردار شعبانی، معاون عملیات قرارگاه ثارالله سپاه پاسداران تهران، دکتر خوش خلق سیما ریاست پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی و استقبال جمع کثیری از پژوهشگران بخش کشاورزی و نظامی در موسسه اصلاح و تهیه نهال و بذر برگزار شد. در این…

تلاش پژوهشگران بیوتکنولوژی مایه خیر و برکت است!

صبح امروز اولین دوره آموزش عمومی و تخصصی پدافند غیر عامل در پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی با حضور سردار شعبانی ، معاونت عملیات قرارگاه ثارالله تهران، جمعی از نیروهای نظامی، انتظامی و امنیتی کشور و پژوهشگران و مدیران واحدهای پژوهشی به صورت مشترک با دانشگاه جامع امام حسین (ع) در محل این‌پژوهشگاه برگزار شد. سردار شعبانی…

تحریف تاریخ در مخالفت با فناوری

عروج ملکوتی آیت‌الله اکبر هاشمی رفسنجانی غم بزرگ از دست دادن حامی فناوری‌های نو در کشور را بر دل جامعه علمی کشور گذاشت. هر چند وجود و حمایت پر برکت رهبر معظم انقلاب که همواره حامی پژوهش و فناوری در کشور بوده و هستند، مرهم دل‌های شکسته پژوهشگران کشور است اما نقل قول‌های کذب از مرحوم آیت‌الله رفسنجانی که به تازگی در برخی…

برگزاری اولین دوره جایزه زنان در علم

به گزارش مرکز اطلاعات بیوتکنولوژی ایران اولین دوره جایزه زنان در علم امروز در سالن اجتماعات قلم در کتابخانه ملی ایران با حضور وزیر محترم علوم تحقیقات و فناوری و مسئولین دیگر در حال برگزاری است. دکتر محمد فرهادی ضمن تکریم نفش زنان در پیشرفت علمی کشور، از برگزاری این همایش ابراز خوشحالی کردند. در ادامه وزیر علوم ضمن…