محققان آکادمی علوم کشاورزی سین کیانگ چین از طریق تکنیکهای ویرایش ژنی گوجه فرنگی تولید کردند که در آزمایشات اولیه ماندگاری بیشتری در انبار نشان داده است.
مطالعات محققان دانشگاه کالیفرنیا بر روغنهای بازار نشان داد روغن سویای تراریخته دارای اسید اولئیک بالا موجب کاهش عوارضی چون چاقی، بیماریهای قلبی و بروز مقاومت به انسولین در مقایسه با روغن سویای غیر تراریخته شده است.
با وجود همه این مشکلات، افزایش دو برابری تولید غذا برای رفع وابستگی و باز گرداندن امنیت غذایی، بدون هوشیاری و رفع موانع مختلف از جمله قوانین بازدارنده محقق نخواد شد.
متخصصان و دانشمندان بیوتکنولوژی به همراه برخی مدیران سابق حوزه کشاورزی و محیط زیست در نشستی تخصصی در دفتر دکتر جلیلی عضو شورای امنیت ملی به بیان نظرات خود درباره «محصولات تراریخته» پرداختند.
استاد دانشگاه تهران با تاکید بر ضرورت بهرهمندی کشور از فناوری تراریخته گفت: رسانههای استکباری و هالیوود تلاش میکنند مهندسی ژنتیک را خطرناک جلوه دهند.