به گزارش مرکز اطلاعات بیوتکنولوژی ایران کارگاه و نشست "ایمنی زیستی محصولات تراریخته و آشنایی با قوانین ملی و بین المللی مرتبط" صبح امروز دوم آبان ماه با حضور جمعی از دانشمندان و پژوهشگران ملی و استانی در دانشگاه گیلان برگزار شد. شرکت کنندگان در این نشست در پایان با صدور بیانیه ای خواستار دستیابی عموم مردم به دستاوردهای…
صحبت از زیستفناوری در کشاورزی و محصولات تراریخته در کشور ایران بیش از آنکه با مستندات و آمارهای علمی گره خورده باشد، درگیر بحثهای رسانهای شده است. بیش از ۲۲ سال از تولید محصولات تراریخته در دنیا میگذرد. در این شرایط که با وجود همه پیشرفتهایی که به افزایش تولید محصولات غذایی و کاهش فقر و گرسنگی در سده اخیر در…
زیستفناوری دریایی گزینه مناسبی برای اقتصاد کشورهای در حال توسعه و مجاور اقیانوسها است. چرا که این کشورها منابع گسترده و ارزشمند دریایی با تنوع بسیار وسیع دارند. شکوفایی این حوزه میتواند تأثیر شگرفی در اقتصاد و توسعه یافتن این کشورها ایجاد کند.
دکتر محمد رضا عظیمی، عضو هیئت علمی دانشکده کشاورزی دانشگاه زنجان، در کارگاه «زیست فناوری برای محیط زیست و غذای سالم» از اهمیت زیست فناوری در ایجاد امنیت غذایی و پایداری منابع تولید غذا سخن گفت.
افزایش جمعیت، کمبود منابع آب و زمین کشاورزی؛ تولید مواد غذایی مورد نیاز جامعه را به دغدغه جدی تبدیل کرده و در این میان افزایش تولید از طریق مهندسی ژنتیک مورد توجه محققان قرار گرفته است؛ اگرچه محصولات تراریخته مخالفانی نیز دارد.
کارخانه های تولید کننده شکر در برزیل به دنبال کشت اولین واریته های نیشکر تراریخته هستند. بر اساس گزارش شرکت تحقیقاتی پشت این پروژه، در حال حاضر، برای شروع 400 هکتار زمین زراعی در این کشور زیر کشت نیشکر تراریخته رفته است.