يکي از مهمترين تهديدات خاموش در حوزه کشاورزي و تأمين امنيت غذايي در ايران و جهان، مسئله تغيير اقليم است. آمارهاي رسمي نشان ميدهد تغييرات اقليمي ميتوانند تا سال 2050 باعث کاهش 23درصدي در توليد محصولات اصلي کشاورزي از جمله ذرت، گندم، برنج و سويا شوند. مقدار پروتئين، روي و آهن موجود در محصولات کشاورزي اصلي بر اثر…
به تازگی شورای امنیت ملی آمریکا، سند استراتژی امنیت ملی آمریکا را منتشر کرده و بخشی را به استراتژی دفاع زیستی اختصاص داده است. انتشار این سند واکنشهای گستردهای را در بین تحلیلگران سیاسی در پی داشته است. اما آنچه در این سند غیرقابل انکار است خواست ایالات متحده آمریکا برای در انحصار گرفتن تمامی فناوریهای پیشرفته در یک…
نقش مهندسی ژنتیک و محصولات تراریخته در تولید غذای سالم صبح امروز در سمینار زیست فناوری و غذای سالم با حضور جمعی از متخصصان زیست فناوری و مهندسی ژنتیک و عموم علاقه مندان بررسی شد.
به گزارش مرکز اطلاعات بیوتکنولوژی ایران، اخیرا در کشور شاهد فعالیت رسانه ای گسترده ای هستیم که علیه تولید ملی محصولات تراریخته شکل گرفته است. مخالفان تولید ملی محصولات تراریخته درصدد هستند به هر نحو ممکن مانع تحقق تولید آنها در داخل کشور شوند تا انجا که دست به تحریف حقایق و خبر سازی میزنند. یکی از این…
اخیرا در یک سایت خبری-تحلیلی مطلبی با عنوان "چالشهای تراریخته " منتشر شده است. جهت تنویر افکار عمومی، پاسخی به ادعاهای مطرح شده در این مطلب، به تفکیک موضوع در 6 بند نوشته شده است. نگارنده پس از تعریف دقیق محصولات تراریخته، به بررسی برخی شبهات پیرامون این محصولات پرداخته و پاسخی علمی برای آنها ارائه داده است.